Rahvapärased taimenimetused

Ohtja

Selle rahvapärase taimenimetusega seotud haiguse märksõnade loetelu:

Antud rahvapärase taimenimetusega seotud taimed:

Selle rahvapärase taimenimetusega seotud tekstid:

Vilbaste, TN 1, 219a < Rõuge khk., Haanja v. (1930)
Ohtja (ohakas). Kämbla pikused noored ohtjat kevadel head kapsa aseained. Katla täüs noori ohakaid “supisõ keeta” natuke jahu sisse kasta, ahjus küpsetada, saab väga hea “naadi vatsk”. Põldohtjas ehk “naat”.

Vilbaste, TN 2, 701/3 < Räpina khk., Räpina Gümnaasium (1930)
Maitseaineteks tarvitame meie kaunis palju taimi, neist oleks: petersellid, sibulad, tillid, piprad, loorberi lehed, mädarõigas, vorstirohud, sõstralehed kurgi soolamisel, kurslaugad ja supi keetmisel supijuuri jne.
Rabarberist lehe vartest valmistatakse kiselit.
Nõgestest ja ohtkjate lehtedest keedetakse maitsvat suppi.